Goh
Wat word ik toch blij
Van brei

dinsdag 28 juli 2015

Tag: Food

Hallo allemaal!
Vandaag ga ik een tag doen. Over food. Dit leek mij wel leuk, aangezien ik me aan een strikt dieet moet houden. Nou. Dat was het wel. Laten we beginnen.

Wat is je favoriete ontbijt?
Laat ik voorop stellen dat ontbijten heel erg belangrijk is. Het ontbijt is hetgene waar je de hele dag om draait. Mijn favoriete ontbijt bestaat uit (heel simpel) een glutenvrij broodje, wat oude kaas en een kopje kamille thee. 
Hoe drink je je koffie?
Niet. Nee. Koffie vind ik zo bitter, brrr. Geef mij maar een lekker kopje thee, daarvan giet ik alles naar binnen.
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Ik haal nooit broodjes buiten de deur, dus ik heb geen idee welke luxe combinaties allemaal mogelijk zijn. Ik houd, maar dan ook echt houd, van een wit broodje met ham, oude kaas, sla en een klein beetje mayonaise. It's so gooood. Of, een echte hamburger. Met vlees, uien, saus en augurk. Mmmm.
Soep of salade?
Zo salade. Ik vind salade heerlijk. Soep is zo... Soepig.
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Moeilijk. Ik zou zeggen: "nooit meer zoet" omdat ik niet zo'n zoetekauw ben. Maar toen las ik dat fruit weleens bij zoet kon horen. En nu twijfel ik.
Welke keuken (land) is je favoriet?
Overal zag ik exotische dingen voorbij komen. Ik vind Chinees lekker, maar Hollands vind ik ook niet vies. Aardappelen, boontjes en een stukje vlees, helemaal prima!
Wat is je meest guilty pleasure?
Kaas. Als het kan snij ik er weleens een plakje van af, of twee, of drie...
Wie is je grootste inspiratiebron?
Moeilijk, moeilijk. Echte filmpjes en kookboeken bekijk ik niet. Omdat niks glutenvrij is. Daarom beschouw ik mijn oma maar als voorbeeld. Zij kan echt alles koken en het is vaak nog lekker ook.
Thuis koken of uiteten gaan?
Thuis. Ik kan niet of amper uiteten.
High end of Low profile?
Low. Ik kook zelf wel iets en vaak kom ik dan ook nog uit onder de 5 euro. Dat is vet leuk, ik kan het iedereen aanraden! Lekker zelf koken, je leert er ook nog van.
Wat is je lievelingsrestaurant?
Zoals ik al zei, veel uiteten ga ik niet. Maar er is één glutenvrij Chinees restaurant in mijn woonplaats en aaah stahp it! Toooo good.
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Oh hemeltje, moet dit? Er komen een paar dingen bovendrijven. Van die Vlaamse chocoladetruffels die smelten op je tong. Aaaaah. En tosti's zijn ook zo lekker. En vlees, daar ben ik ook fan van. WACHT! Pizza. Pizza is al-tijd goed. Met veel mozzarella. Zoveel mensen, zoveel.

Wat is je favo cocktail?
Laatst was ik op een verjaardag waar mocktails werden geserveerd (cocktails zonder alcohol). Ik vond frost berry ontzettend lekker. Met druiven, ananas, koolzuur en mint. Die mint vooral, zo goeeed.
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Pannen. 


Mijn favo snack is..
Kaas. Net zoals mijn guilty pleasure. Kaas is zo lekker.



Wat zit erop jouw pizza?
Kaas. Mozzarella kaas. Aaaah. Pizza's maken we zelf, glutenvrij, maar mozzarella is zo freakin' delicious.
Wat lust je echt niet?
Spruitjes, gatverdegatverdarrie.
Het gekste dat ik ooit heb gegeten is...
Oh, ik geloof eigenlijk niets. Een eend. Maar ik sta wel open voor bijvoorbeeld insecten. 
Wat staat erop je food bucket list?
Kaviaar.  Ik wil gewoon weten hoe het smaakt omdat het zo duur is.

Ik kan niet leven zonder...
Mozzarella en thee.
Dat was em! Tot schrijvens,
Floor


Geen opmerkingen:

Een reactie posten